lördag 2 juli 2011

Hälsning till Libyenförbanden FL01 och FL02

Från Kristdemokraternas riksting i Umeå sänder jag min hälsning till FL01 och FL02 i samband med Flygvapnets vaktavlösning i Libyeninsatsen:
Jag vill jag uttrycka min uppskattning till soldaterna i förband FL01 och deras insats i Libyen. De första stridsflygplanen från Ronneby lyfte inom ett fåtal timmar efter att riksdagen fattat sitt beslut om att bidra. JAS-planen satte kurs mot Libyen, utan att veta från vilken bas insatsen skulle ske - något de fick veta först efter att de över Östersjön hade blivit lufttankade.

FL01 har sedan baserat i Sicilien under tre månader genomfört en mycket framgångsrik insats. Som ledamot i Sveriges riksdag känns det oerhört tillfredställande att se hur snabbt och effektivt svensk militär kan genomföra mycket kvalificerade insatser långt hemifrån till stöd för befolkningen i Libyen.

Nu sker en överlämning till FL02 som också visar på flygvapnets förmåga att kunna genomföra vaktavlösning och skapa uthållighet i insatsen.

Vi vill uttrycka vårt tack för allt FL01 åstadkommit och vill önska FL02 lycka till i sitt uppdrag, och samtidigt uppmärksamma den insats som de anhöriga gör genom sitt viktiga stöd till soldaterna.

2 kommentarer:

  1. Mikael,
    Soldaterna ingående i FL01 har säkert gjort sig förtjänta av Din uppskattning - men alla andra i förbandet ingående personalkategorier då?
    Är inte även de värda din uppskattning?

    SvaraRadera
  2. Tack för påpekandet. Hela FL01 ska ha stort tack!!

    SvaraRadera